top of page

כיצד נהפוך מ"יצורי בטחון" ל"יצורי חופש"?





כולנו חשים את המתח והפילוג בחברה שלנו. זה כמו אוויר שאנחנו נושמים, משפיע על תפיסת העולם שלנו ועל הדרך בה אנו מתנהלים. השיחה עם ארנינה פתחה צוהר להבנה עמוקה יותר של המצב הזה ושל הדרכים בהן אנחנו יכולים להתמודד איתו.


ארנינה הציגה רעיון מעניין על "יצורי ביטחון" ו"יצורי חופש". רובנו, כך נראה, נוטים להיות "יצורי ביטחון". אנחנו מעדיפים יציבות וודאות על פני חופש מלא. זה מגיע מהילדות שלנו, מהתלות שלנו במבוגרים. לפעמים אנחנו מוותרים על חלקים מהאותנטיות שלנו כדי להרגיש בטוחים ושייכים. זו תובנה שיכולה לעזור לנו להבין את עצמנו ואת האחרים טוב יותר.


אחד הדברים החשובים שלמדתי הוא החשיבות של לקיחת אחריות אישית והתבוננות פנימית. כשמשהו מטריד אותנו, במקום להאשים אחרים, כדאי לשאול את עצמנו: "איפה זה פוגש אותי? מה אני אומרת לעצמי על זה?" זו דרך להבין את עצמנו טוב יותר ולהתחיל לשנות דפוסים ישנים.


ארנינה הדגישה כמה חשוב ליצור דיאלוג אמיתי במקום עימות. במקום להתווכח על דעות, אפשר לנסות להבין את הצרכים והערכים שעומדים מאחורי הדברים. זה יכול לפתוח פתח להבנה הדדית ולפתרונות חדשים. זה לא קל, זה דורש אומץ ונכונות להיות פגיעים, אבל זה יכול לשנות את האופן שבו אנחנו מתקשרים זה עם זה.


דיברנו גם על האתגרים של יצירת שינוי חברתי. זה תהליך איטי ומאתגר. רוב האנשים עדיין פועלים מתוך תפיסות ישנות ומבנים חברתיים מסורתיים. אבל השינוי מתחיל מאיתנו. כל אחד יכול להתחיל לאמץ גישה של תקשורת מקרבת ואחריות אישית, וזה יכול להתפשט ולהשפיע על הסביבה.


ארנינה שיתפה שהעבודה על תקשורת מקרבת ושינוי חברתי יכולה להיות מאתגרת. לפעמים זה יכול לגרום לתחושות של בדידות או ניכור מהחברה הרחבה. אבל היא גם סיפרה על התגמולים העצומים - התפתחות אישית, קשרים עמוקים יותר, ותחושה של משמעות ומטרה בחיים.


למרות כל האתגרים, השיחה הסתיימה בנימה של תקווה. ארנינה הדגישה שכל פעולה קטנה של תקשורת אותנטית ואמפתיה יכולה להוביל לשינוי גדול יותר בטווח הארוך. היא עודדה אותנו להמשיך בעבודה הזו, לזרוע זרעים של שינוי, גם אם לא תמיד נראה את התוצאות מיד.


אני רוצה לשתף אתכם במשהו אישי שקרה לי לאחרונה. חוויתי רגע של תובנה עם הבן שלי, כשהוא התיישב במושב הקדמי של המונית, דבר שתמיד היה "שמור" למבוגרים. זה גרם לי לחשוב על הדפוסים שאנחנו מקבלים כמובנים מאליהם, ועל איך אנחנו יכולים לפתוח את עצמנו לראות דברים בצורה חדשה.


לסיכום, השיחה עם ארנינה הייתה מלאה בתובנות על איך אנחנו יכולים ליצור עולם טוב יותר, מתחילים מעצמנו. זה מתחיל בעבודה פנימית, ביצירת דיאלוג אמיתי, ובהבנת הצרכים העמוקים שלנו ושל אחרים. זה לא תמיד קל, אבל זו דרך שיכולה להוביל לחברה שלומנית יותר, שמסוגלת להתמודד עם אתגרים מתוך הבנה וכבוד הדדי.


אני מקווה שמצאתם ערך בתובנות האלה. אם אתם רוצים להעמיק עוד, אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה השקטה שלנו, שם תוכלו למצוא סיכומים של הפרקים והמלצות לתרגול. תודה שהקשבתם, ונפגש בעוד שבועיים לעוד שיחה מעניינת. בינתיים, תמשיכו לזרוע זרעים של שלום ואהבה בעולם.


Kommentare


תמונה חצויה.jpg

מאמנת אישית מוסמכת מכון אדלר
מאמנת יזמים ועסקים
מטפלת בנשימות מעגליות (ריברסינג)

מנחת הפודקאסט מעלה בטוב
0544-533064 

dana@danaregev.com

נושאי הבלוג:
פוסטים אחרונים:
bottom of page