top of page

איך למנן מסכים לילדינו?

הידעתם? סטיב ג'ובס, המייסד והמנכ"ל האגדי של אפל, נשאל מה חשבו ילדיו על הטאבלט הראשון "הם לא משתמשים בטאבלט" ענה ג'ובס "אסור להם". טים קוק, היורש של ג'ובס בהנהלת אפל, לא מרשה לאחיין שלו לגעת ברשתות חברתיות. ג'ובס וקוק לא לבד. גם ביל גייטס מייסד מיקרוסופט, אסר על ילדיו לגעת במסכים אקטיביים עד גיל 14, מלינדה אשתו ציינה מאוחר יותר שהיא מתחרטת שהם לא חיכו יותר.

מי מכם שמעוניין לקרוא את מאמרה של הפסיכיאטרית האמריקאית, ד"ר ויקטוריה דאנקלי "כיצד המסכים פוגעים בילדינו", מוזמנ/ת לכתוב ״אני״ בתגובות ואשלח לכם. דאנקלי הצביעה על הקשר בין שימוש במסכים להפרעות קשב וריכוז, דיכאון ובעיות נפשיות ובעיות התנהגותיות בקרב ילדים ובני נוער.

במאמרה, מפרטת דאנקלי מה קורה מבחינה מדעית למוח של ילדינו בזמן משחק מחשב, כיצד המערכת הגופנית שלהם מדמה מצב אמיתי של מלחמה, קצב פעימות הלב עולה לכמעט 100 פעימות בדקה, לחץ הדם עולה מ 90/60 לקצב מרקיע שחקים של 140/90, בזמן שלמראית עין הם רק יושבים על כסא המחשב.

התקפי זעם? תסכול כשאי אפשר או אסור? שמחת ההתחברות?

אנחנו הכנסנו מסכים הביתה. אנחנו גם ממוסכים בעצמנו.

אז מה עושים? לא תמיד התשובה חייבת להיות בינארית - הכל או כלום. אפשר להתחיל להגביר מודעות, לקרוא (תכתבו "אני").

ואפשר גם להתחיל להחיל כמה כללים, עפ"י המלצותיה של עדי פנחס, מדריכת הורים ומקיימת תכנית לגמילה ממסכים : 1. לא מטעינים טלפונים ניידים בחדרי ילדים 2. מעקב אחר שימוש הילדים במסכים באמצעות אפליקציות 3. מעקב אחר התנהגות הילדים: התקפי זעם / עייפות / חוסר נחת 4. אין מסכים בבוקר!! חשיפה למסכים בבוקר אפילו לעשר דקות הם מתכון ליום מטושטש 5. אין מסכים בשעת הסעודה 6. קובעים חצי שעה ביום זמן עם הילדים למשחק קופסא, להכנת ארוחת ערב, לפעילות ספורטיבית, ובתנאי - שאין מסכים בתווך. מניחים את הטלפונים בצד ומתרכזים בתקשורת בינאישית ישירה.

מה אתם אומרים? כיצד אתם מתמודדים עם השפעות הטכנולוגיה ומאזנים? יש לכם טיפים משלכם? שתפו גם אותנו!



טיפים משלכם? שתפו גם אותנו!

תמונה חצויה.jpg

מאמנת אישית מוסמכת מכון אדלר
מאמנת יזמים ועסקים
מטפלת בנשימות מעגליות (ריברסינג)

מנחת הפודקאסט מעלה בטוב
0544-533064 

dana@danaregev.com

נושאי הבלוג:
פוסטים אחרונים:
bottom of page